Vše, co bych chtěl sdělit druhým

A něco o Hondě CB 500

15. 2. 2009 23:19
Rubrika: Nezařazené

Jak jsem již řekl, později jsem si koupil starší motorku-Hondu CB 500. V postatě jsem měl jasno, že chci naháče a že chci něco, na co je spolehnutí. Nechci tady pomlouvat jiné značky (každý stejně přece bude vychvalovat tu svou :-)), jen chci říct, že jsem s ní naprosto spokojen. A věřím tomu, že toho taky už má hodně za sebou (vždyt můj hrubý odhad je, že má najeto tak 40000km a ne uváděných 23000km). Ale motorově je to držák s dvěma válci, takže ne každý by odhadoval, že je to ročník 99. Než jsem ji nechal v zimě prohlédnout očima odborníka, taky jsem na ni stihl zažít už jednu, na mě docela dlouhou cestu. Do Jeseníků a zpět se spolužákem. Najeli jsme si asi 600 km dohromady a naším hlavním cílem bylo se vykoupat v termálním koupališti Velké Losiny. A tak jsme vyjeli v ponděli s tím, že se ještě v pondělí budeme koupat a úterek proflákáme ve vodě taky. Jenže to nakonec dopadlo tak, že v pondělí jsme se koupali asi jenom hodinu (u pokladny nám dali velkorysou slevu z celodeního vstupného 10 korun) a jediný den v týdnu-v úterý-vypouští vodu, aby vyčistli bazén, který napouští ve středu. Ale i tak to bylo pěkné.

Jinak ted přes zimu ji čeká trochu změna-v servise mi projdou celou motorku a seřídí ventily a karburátory. Já k tomu potom ještě dodám nastříkaná kola a těžítka na červeno. No, jsem sám zvědat, co z toho vyleze:-). Ještě bych se mínil s jedním zážitkem, který mě čekal už téměř na konci sezony. Jeli jsme s kamáradem tak nějak zakončit sezonu, kdy bylo ještě relativně teplo a při zpáteční cestě už bylo docela šero. A jak jsme tak projížděli krajinou, před lesíkem se to stalo. Z toho co si pamatuju, jsou asi svítícíoči srny, která se krčila ve struze. Potom si ještě pamatuju jak jsem začali napno brzdit a jak pískala zadní guma. Abych řekl pravdu, počítal jsem s tím, že se mi motorka nárazem rozvlní a já ji položím. Jenže se tak nestalo a řidítka se mi rozvlnila jen na chvíli a to kvůli tomu brždění. Ta nebohá srna, než zmizela ve struze, se mi otřela srstí o pravou nohu. To muselo být tak natěsno, až mi z toho běhal mráz po zádech. Ale jsem také rád, že jsem jel jen 80, takže z mé strany to bylo v pořádku. Asi 15 min. jsme tam tak stali, obhlíželi místo a vyčkávali, až se z rozrušení uklidním. Já v tom spatřuji naprosto boží řízení. Než ke mě totiž ten spolužák přijel, řekl jsem si, že bych se mohl ještě podívat do města do kostela. Nějakou dobu jsem se tam tak modlil, i za to, aby se nám nic nestalo, a když mi zavolal, že už je u domu, tak jsem se vrátil. Ještě jsem si stihl udělat na nádrži křížek svěcenou vodou z kropenky....

Takže, jak již víte, už je po zimě a stejně tak i plánované změny. Vepředu je nová guma, nové brzdové destičky, všechny náplně, nějaký to ložisko, seřízené ventily a karburátory, atd. Ale hlavně tam jsou červená kola s červenou vypalovanou barvou-moc pěkné. Ještě jsem řešil pár takových zásadních problémů, jako že se mi trochu topili svíčky, ale to už by mělo být v pořádku. Celkový výsledek je moc pěkný.

 

Zobrazeno 1224×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio